Team

Bodhi Yogashala team

 

Lisanne Jansen

21-04-1987
Land van herkomst: Achterhoek

Bewegen en het menselijk lichaam heb ik altijd al fascinerend gevonden! In een tussenjaar na de middelbare school heb ik me gestort op een fitness- en massage opleiding, waarna ik ben verhuisd naar Nijmegen voor de opleiding Fysiotherapie. Ongelooflijk interessant, maar het doceren in de sport en het bezig zijn met de fysieke en vooral ook mentale mogelijkheden zorgde ervoor dat ik verder wilde. In 2014 werd dat de Vinyasa Teacher Training bij De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam, gevolgd door een Yin opleiding bij Stillness in Yoga en Asthanga opleidingen eerste en tweede serie bij Manju Patthabi Jois, in Rotterdam en in Rishikesh, India. Geweldig!! Ik blijf het fantastisch vinden om me ergens in te verdiepen en te kunnen ervaren wat dit met je doet in het dagelijks leven.
In 2015 officieel gestart als Yoga met Lisanne aan de Molkenboerstraat, waarna verhuizing en uitbreiding plaatsvond naar de Stikke Hezelstraat bij Make My Day. De studio werd te klein en het was ook een droom om meer docenten onder 1 dak en naam les te laten geven, dus daar zijn we dan: Bodhi Yogashala. Een droom die werkelijkheid is.
Het blijft een uitdaging om een balans te vinden tussen werk en ontspanning, tussen bewegen en rust, het (h)erkennen van je eigen grenzen. De rust en ontspanning van de mat meenemen in je dagelijks leven; of dit nu een intensieve Ashtanga les is, of een ontspannen Yin les. Ervaren en vooral voelen waar je op dat moment behoefte aan hebt; voelen dat bewegen zo fijn kan zijn of juist het creëren van rust en ruimte. Yoga is zo mooi <3

“Als je van de mat afstapt, begint yoga.” – Sai Baba

Liefs, Lisanne

Oskar Verholt

Ik ben Oskar, 25 jaar, afkomstig uit het noordelijkste puntje van de Veluwe en al jaren zeer geïnteresseerd in de rol die het zelf in filosofische zin kan spelen in het leven van mensen. Yoga helpt me bij het beter doorgronden van dat zelf, al is het maar omdat mijn hoofd stiller wordt na een goede practice en het zelf in die stilte beter in perspectief kan worden geplaatst ten opzichte van het andere. Yoga heeft gezorgd voor een groter bewustzijn van wat ik doe en wat er om mij heen gebeurt, en bovendien de ruimte in fysieke als mentale zin vergroot. Al stuitert mijn hoofd nog steeds alle kanten op, toch kan ik beter bevatten wat er gebeurt, en daarom zelf meer inhoudt geven aan mijn zijn. Dat gevoel probeer ik sinds januari 2017 te delen met anderen door yogales te geven.

 

 

 

Sandra Botman

Toen ik jonger was heb ik een opleiding tot klassiek balletdanseres gevolgd. Omdat die wereld mij veel stress en druk gaf, besloot ik de opleiding niet af te maken. Ik kwam daarna in aanraking met yoga. Waar de balletwereld mij veel stress gaf, geeft yoga mij juist heel veel rust, terwijl je toch in beweging bent. Het verschil in hoe ik me voel voor en na een yogales is zo enorm dat yoga altijd een belangrijke rol in mijn leven zal blijven spelen!

Na een tijd zelf yogales te hebben gevolgd wilde ik zelf ook graag lesgeven om dit gevoel door te kunnen geven. Ik heb toen in 2009 een Raja yoga opleiding gevolgd. In 2015 heb ik daar nog een 500 uur Ashtanga Vinyasa verdiepingsopleiding in Thailand aan toegevoegd.
In 2010 ben ik Zomer Yoga Nijmegen gestart, wekelijkse buitenlessen in het zomerseizoen. Ik vind het heerlijk om lekker buiten op de yogamat te staan, langs de Waal of in een van de parken in Nijmegen. Inmiddels heb ik aan veel verschillende doelgroepen lesgegeven en heb ik verschillende video’s voor Yogatv mogen opnemen. Naast de yogalessen bij Bodhi YogaShala heb ik een paar jaar geleden Uniform Yoga opgericht; yogalessen binnen de politie en andere geuniformeerde organisaties. Inmiddels geef ik op meerdere plekken in Nederland Uniform Yoga cursussen, waar ik een groot deel van mijn week mee vul.

Ook run ik samen met fashion designer Judith van Vliet ons eigen duurzame yogakledingmerk Zen by Sen. We ontwerpen en maken yogaleggings van gerecyclede visnetten en verschillende prints en kleuren en verkopen die via onze webshop aan yogi’s en yogini’s in binnen- en buitenland. With love for our planet is onze slogan en we hopen op deze manier ons steentje aan het opschonen van de oceanen te kunnen bijdragen.

Mijn lessen zijn vaak een combinatie van stijlen. De hatha lessen zijn rustiger, terwijl in de asthanga/vinyasa lessen de flow meer centraal staat. Ze hebben in ieder geval allemaal de afwisseling tussen inspanning en ontspanning gemeen, zodat je als nieuw de studio weer verlaat en je dit gevoel ook mee kunt nemen naar de rest van je leven.


Brenda Lelie

Mijn naam is Brenda Lelie (1984) en ik ben mindfulnesstrainer en psycholoog. Mindfulness helpt mij in het maken van keuzes die echt bij me passen. Zo is ook mijn bedrijf ontstaan. Daarnaast helpt het me ook om te gaan met de lastige dingen in het leven. Ik ben ernstig ziek geweest en door mijn mindfulnessbeoefening ben ik mentaal steeds overeind gebleven. En naast het omgaan met lastige dingen maakt mindfulness mijn leven ook mooier en doordat ik veel meer oog heb voor de dingen die er echt toe doen voor me.

Als trainer vind ik het belangrijk om een open houding te hebben naar alle ervaringen die gedeeld worden. Ik vind niet snel iets gek. Verder ben ik nogal nuchter. Dat vind ik ook fijn aan mindfulness, het gaat om bewustwording zonder dat daar nou heel zweverig over gedaan hoeft te worden.

Bij Bodhi geef ik de 8-weekse mindfulnesstraining en een wekelijks open meditatie-uur. Bij mindfulness leer je om je aandacht te kunnen richten op wat er nu is, zodat je bewust kunt reageren in plaats van op de automatische piloot. Op die manier leer je anders met stressvolle situaties om te gaan. Als vervolg op de mindfulnesstraining geef ik de verdiepende compassietraining. Omdat ik ben ingeschreven bij de VMBN (categorie 1) kunnen de trainingen vergoed worden door je aanvullende verzekering.
Meer over mij & mijn trainingen lees je op: www.brendalelie.nl

 

Leonie Mannhardt

De samenhang van lichaam en geest is een onderwerp wat al lang mijn aandacht trekt. Dit is begonnen in mijn jeugd, waarin de turnwereld en het trainen van het lichaam mijn leven vorm gaven. Later heb ik mij verder verdiept in de geest tijdens mijn studie psychologie. Ik ben opgegroeid in Duitsland en gedurende 12 jaar was voltige (acrobatiek op een bewegend paard) mijn grote passie, maar moest stoppen vanwege een knieblessure. Waar mijn lichaam op dat moment minder op de voorgrond kwam te staan, begon mijn interesse voor de mens en psyche te groeien. Hierdoor ben ik naar Nijmegen verhuisd om psychologie te gaan studeren. Ik was meteen verliefd op Nijmegen en sindsdien is het mijn nieuwe thuis. Al snel begon ik juist de verbinding tussen psyche en lichaam steeds interessanter te vinden. Daarom richtte ik mij op mensen met somatoforme stoornissen en chronische pijnklachten. Op persoonlijk vlak begon mijn interesse in de wereld van de Yoga sterk te groeien. Yin Yoga is een vorm van Yoga die me hierbij in het bijzonder aansprak en waarin ik me hebt verdiept tijdens de Yin Yoga Teacher Training in de Nieuwe Yogaschool te Amsterdam. Voor mij is Yin Yoga vaak een grote uitdaging en tegelijkertijd een grote verrijking. Stil zijn, ontspannen, naar binnen keren en lief zijn voor jezelf – dit is voor veel mensen, en ook voor mij, veel moeilijker dan het lijkt. Wat het mij heeft gebracht wil ik in mijn lessen graag doorgeven aan anderen. Voor mij een unieke mogelijkheid om lichaam en geest te verbinden en mijn passie voor Yoga samen te brengen met mijn achtergrond als psycholoog.

 

Sandra van Gemert

Mijn naam is Sandra van Gemert en ik ben 40 jaar. Ik ben geboren en opgegroeid in  Brabant, heb vervolgens wat omzwervingen gemaakt en ik woon nu alweer voor de derde keer in Nijmegen.
Goed voor jezelf zorgen, zowel fysiek als mentaal, is niet altijd makkelijk of vanzelfsprekend. In mijn rol als yogadocent help ik je graag tijd en aandacht aan jezelf te geven.

Het (opnieuw) vinden van balans, van flexibiliteit, omgaan met weerstand, sterker worden, het vergroten van bewustzijn, stilstaan, luisteren naar jezelf, ademen: allemaal aspecten die ik (her)ontdekte door yoga en die ik heel graag deel met anderen.

Yoga helpt mij mijn hart te volgen en met zachte ogen te kijken naar de wereld om mij heen. Elke les, elke practice voelt en is anders, net zoals het dagelijks leven. Hoe je met deze uitdagingen omgaat, maakt je tot wie je bent. Ik ben opgeleid in Vinyasa en Yin Yoga (200h RYT) bij Balanzs in Den Haag.

 

Wim van Doorn

Sinds 2009 geef ik yogalessen op verschillende locatie. Ik ben opgeleid in zowel Ashtanga als Yin yoga, door het volgen van opleidingen bij Johan Noorloos, Delight yoga en het volgen van een groot aantal trainingen en workshops, ondermeer bij David Swenson en Petri Raissanen. Ik ben vooral geïnteresseerd om de lichtheid van yoga op de mat en buiten de mat over te brengen, zoals bij het sporten. Naast het geven van yogales verzorg ik ook yogafilosofie trainingen en workshops in yogadocenten opleidingen en tijdens retreats.

 

 

 

 

 

Daniella van Pelt

Mijn naam is Daniëlla en ik ben 28 jaar. In 2016 ben ik in aanraking gekomen met yoga en voelde direct, dit is het. Yoga is een moment voor mezelf. Een moment om naar binnen te keren. Daarnaast nodigt yoga me uit om te reflecteren op mezelf in een liefdevolle, respectvolle en (com)passievolle manier – zowel op als van de mat – . Ik zeg altijd dat yoga het mooiste cadeautje is wat ik mezelf ooit heb gegeven. Het brengt me persoonlijk erg veel, zowel op lichamelijk als geestelijk vlak.
Ik ben, op dit moment, geen fulltime yogi maar probeer er binnen mijn leven zoveel mogelijk mee bezig te zijn. Graag wil ik mijn liefde en passie voor yoga met jullie delen.

 

 

Anniek Gelissen

Hi, ik ben Anniek Gelissen. Na vele jaren van yoga beoefening en de ontdekking van de helende kracht van yoga in een moeilijke tijd, besloot ik mij met een Yin Yoga opleiding (De Nieuwe Yogaschool Amsterdam) te verdiepen in yoga. Inmiddels ben ik een yoga docente gespecialiseerd in yin yoga en restorative yoga. Mijn lessen zijn zacht, langzaam en meditatief, als tegenhanger van ons drukke bestaan. Yoga is voor mij een levenswijze. Het helpt mij om op een fysiek en mentaal gezonde manier in het leven te staan en het inspireert me om mezelf op een positieve manier te ontwikkelen. Stapje voor stapje.
Dat wat je op de mat beoefent, neem je namelijk mee het dagelijks leven in. Yoga leert je te luisteren naar wat het lichaam te vertellen heeft en zorgt voor een compassievolle blik naar jezelf en anderen. Het is helend. Graag deel ik daarom wat ik heb geleerd (en blijf leren) en wil ik je inspireren de connectie met jezelf te vinden.

 

 

 

Paulien Taken

Ik ben Paulien (1984) en woon als Achterhoeker sinds mijn 18e heerlijk fijn in Nijmegen. Het versterken van mensen in hun mentale en emotionele ontwikkeling houdt me al heel lang bezig. Niet alleen in mijn werk als pedagoog, docent en massagetherapeut maar ook gewoon als mens voor mezelf en mijn vrienden en familie: hoe leef je nou eigenlijk goed, in balans en lekker in je vel? Yoga kwam op mijn pad in mijn persoonlijke zoektocht hiernaar. En door verdieping in de yogafilosofie ontdekte ik de ongelofelijk boeiende Indiase bron van wijsheid over goed en gezond leven: Ayurveda! De leef- en voedingsprincipes van Ayurveda voelden direct als het juiste spoor waarin ik me steeds dieper aan het ingraven ben voor balans en inzicht in het leven. Energie in balans is trouwens niet iets wat ik van nature in huis heb. Ik kan namelijk een wervelwind zijn in alles wat ik allemaal graag tegelijkertijd wil doen en het liefst altijd op de volste kracht.

Sinds 2016 ben ik Ayurvedisch massagetherapeut en heb daarin echt een passie gevonden. Het lichaam ben ik gaan zien als poort voor ontwikkeling en innerlijke kracht en daar moet je goed voor zorgen om te kunnen benutten als je persoonlijke kompas. Meer informatie over Ayurvedische massage vind je op: www.areyouveda.nl

 

Theresia Hofmaier

Mijn naam is Theresia Hofmaier, geboren op 14 januari 1992, in de boerderij van mijn ouders aan de rand van het magische zwarte woud in Zuid-Duitsland. Rond mijn veertiende bracht mijn moeder me in aanraking met reiki waarmee de interesse voor spiritualiteit en welzijn van lichaam en geest was geboren. Vele omzwervingen over onze aarde en vele leerzame levensjaren later, woon ik momenteel in Wijchen. Vanaf 2016 ben ik gediplomeerd triggerpoint massagetherapeut. Mijn opleiding hiervoor heb ik gevolgd in een ashram waar yoga, massage, meditatie en voeding hand in hand gaan. Alle paden in mijn leven leiden mij naar een passie in zorgen voor mensen, dit verklaard ook waarom ik de opleiding tot sociaal pedagogisch hulpverlener heb gevolgd.

Wat ik het allerbelangrijkste vind tijdens het geven van mijn massages is het overdragen van liefdevolle energie vanuit een holistisch gegeven. Lichaam, geest en ziel zijn immers één met elkaar en verdienen om die reden dus evenveel aandacht en zorg.