Yoga Retreat Tenerife

Van dinsdag 11 mei t/m dinsdag 18 mei 2021

2020 was een bijzonder jaar. We zijn op allerlei vlakken uitgedaagd om flexibel te zijn en geduld te hebben. Een jaar met wellicht frustratie, ongemak en angst, maar aan de andere kant heeft het ons ook stilte en soms ruimte gegeven. Wat zou het fijn zijn om stilte, rust en ruimte niet alleen vanuit huis te kunnen ervaren, maar voor een week op een prachtige, zonnige locatie.

Al twee keer eerder ben ik naar Mandala de Masca Tenerife afgereisd om een yoga retreat te organiseren. Ik houd van reizen en nieuwe plekken ontdekken, maar deze bijzondere plek in de bergen van Masca heeft iets speciaals, iets magisch waardoor ik er voor een derde keer naartoe wil. De locatie is prachtig, de rust van de bergen, de lieve eigenaars en collega’s, het heerlijke eten en niet onbelangrijk voor deze reis…yoga. Ik kijk er nu al naar uit!

Liefs, Lisanne

Reisdetails

Een week die volledig in het teken staat van yoga, waarbij verschillende yogastijlen aan bod komen. Er zijn 2 yogalessen per dag. De ene een vrij rustige, meditatieve les: Yin yoga, Yin-Yang of Restorative yoga waarbij het accent ligt op voelen, waarnemen, observeren. De andere les zal een meer dynamische vorm van yoga zijn: Vinyasa, Ashtanga yoga en andere workshops waarbij je de ademhaling koppelt aan een beweging. De volgorde van de rustige en dynamische lessen zullen gedurende de week wisselen, waardoor je het iedere keer weer anders kunt ervaren. Naast de yoga houdingen, zul je ook worden meegenomen in de yoga filosofie en zijn er momenten van stilte. Door je een week lang te verdiepen in je yoga practice, of je nu een beginnende of ervaren yogi bent, zul je anders naar huis vliegen dan dat je bent gekomen. Een heel bijzondere ervaring!

Naast de yogalessen word je enorm verwend door de geweldige keuken! Zij staan de hele dag in de keuken om je iedere keer weer te verrassen met heerlijke smaken, mooi uitziende gerechten, gezonde voeding (vegetarisch) uit eigen tuin. Daarnaast kun je genieten van de prachtige omgeving tijdens wandelingen en excursies op het eiland en krijg je er een heerlijke massage bij.

Echt een week eruit, even een week tijd voor jezelf!

Wil je meer weten over deze reis of wil je jouw plek reserveren? Stuur me een mailtje: lisanne@bodhiyogashala.nl

Kosten

€ 989,-  op basis van een 2-persoonskamer

Wil jij graag alleen op een kamer? Dan zijn de kosten: € 1374,-

Inclusief

De vakantie begint al direct vanaf het vliegveld: de transfer door de prachtige bergen van Tenerife naar Mandala de Masca. Transfer van en naar vliegveld Reina Sofia is inbegrepen, een rit van ongeveer 45 minuten.


Je krijgt twee yogalessen per dag, waarbij meerdere yogastijlen aan bod komen.


Zeven overnachtingen in heerlijke kamers, van alle gemakken voorzien.


Drie gezonde maaltijden per dag en daarnaast tussendoortjes en drinken. Het eten komt zoveel mogelijk uit eigen tuin of bij de boer uit de buurt vandaan. Alle maaltijden zijn vegetarisch.

Graag allergieën of andere wensen voorafgaand aan de reis doorgeven.


Je krijgt een massage van +/- 45 minuten. Wil je dolgraag nog een extra massage? Dat kun je op locatie nog bijboeken!


Excursies; prachtige wandelingen onder leiding van een gids en inclusief vervoer.


Exclusief

Vliegticket (vanaf Eindhoven / Amsterdam naar Tenerife ZUID) Neem contact met me op voor de mogelijke vluchttijden i.v.m. transfers. (lisanne@bodhiyogashala.nl)


Je reserveert je plek middels een aanbetaling van € 400,-. Vier tot zes weken voorafgaand aan de reis, krijg je een factuur voor het overige bedrag en kan de vakantie gaan beginnen! Alle informatie en voorwaarden ontvang je via mail.

Programma

08:00 – Yoga
10:00 – Ontbijt
11:00 – Massage / vrije tijd
13:30 – Lunch
14:30 – Activiteit / vrije tijd
16:30 – Yoga
18:00 – Diner

Dit is een opzet van een mogelijk dagprogramma. Vanwege de excursies zullen een aantal dagen er anders uit gaan zien. Aan het einde van iedere dag krijg je een update wat er de volgende dag op het programma staat.

Mandala de Masca

Mandala de Masca is een yoga retreat centrum, ontwikkeld door en voor yogi’s op Tenerife. De unieke en adembenemende locatie is gelegen in een prachtige vallei, maar liefst 6 hectare prive bergterrein! Omringt door prachtige natuur, vogels die zingen, de frisheid van het water, de vormen van de rotsen & het fantastische uitzicht op de bergen zorgen voor een waanzinnig mooie ervaring. De intentie is dat iedere yogi Mandala de Masca gelukkig, tevreden, energiek en met goede herinneringen verlaat. Wil je meer informatie over deze locatie, ga dan naar: www.mandalademasca.com

Yogini Rosa

Wanneer je deelneemt aan deze yogareis op Mandala de Masca, weet dat je hierbij direct Yogini Rosa steunt! Een Yogini Rosa Retreat is er speciaal voor de vrouw die de diagnose borstkanker heeft gehad. Ze worden hier ondersteund om beter om te leren gaan met eventuele vermoeidheid, angst en onzekerheid en de kans en tijd krijgen om te verwerken. Meer informatie op: www.yoginirosa.com

Masca

Mandala de Masca ligt middenin de bergen. Zodra je het terrein verlaat vindt je prachtige paden voor wandelingen, naar onder andere een geweldig uitkijkpunt. Als je van trailen houdt (hardlopen) dan zit je hier perfect voor het maken van vele hoogtemeters en uitdagende routes. Naast de actie, kun je ook naar het dorpje Masca wandelen, wat op ongeveer 10 minuten lopen van Mandala de Masca ligt. Een klein, schattig dorpje met een aantal toeristische winkeltjes. 

Extra informatie omtrent Corona-maatregelen
De huidige maatregel vanuit de Canarische Eilanden is, dat je alleen met een negatieve Covid-test van maximaal 72 uur voorafgaand aan je vliegreis, het land binnen mag komen. Zeker in deze tijden, met deze regels, is het belangrijk dat je een goede annulerings- en/of reisverzekering hebt die mogelijke kosten kan dekken.

We, Marcello & Monique vanuit Tenerife en ik vanuit Nederland, houden de maatregelen continu in te gaten. Wanneer er veranderingen zijn qua maatregelen, houden wij jullie op de hoogte. 

Enkele punten:
– Voorafgaand aan de reis is het belangrijk het volgende te checken: Stel dat je een positieve Covid-test hebt en niet meekunt met de reis, valt dit dan onder jouw reis- en/of annuleringsverzekering? Je ontvangt dan namelijk geen restitutie vanuit Bodhi Yogashala.
– Stel dat ik (Lisanne) een positieve test heb en niet mee kan naar Tenerife, dan zullen docenten van het eiland worden ingeschakeld om het programma over te nemen. 

Korte update 22-01-2021:
Omdat het zo onrustig is in Nederland en het onmogelijk is om ver vooruit te kijken, gaan we de eerste week van maart bekijken hoe het ervoor staat. Zijn de vooruitzichten goed, dan gaan we er vol voor. Is het nog steeds erg onrustig, dan gaan we op zoek naar mogelijkheden. We kijken er enorm naar uit!! Dus heel hard duimen dat de huidige maatregelen voor iets meer ruimte en vrijheid gaan zorgen. Fingers crossed…

Mail me gerust als je meer vragen hebt: lisanne@bodhiyogashala.nl

Reviews

“In het najaar van 2017 ben ik met Lisanne mee geweest op een Yogareis naar Tenerife. Wat een geweldige week! Alles wat je van een yogareis zou wensen, en meer. De locatie was fantastisch: omringd door bergen met uitzicht op de zee, overal fijne zitjes en hoekjes en een geweldige gastheer en -vrouw. Daarnaast waren de kamers fijn en het eten heerlijk. De groep bestond uit voornamelijk vrouwen van rond de 30. De sfeer was super: genoeg te lachen maar zeker ook genoeg momenten voor diepere gesprekken of gewoon rust en ontspanning. Ik heb al eerder bij Lisanne yogales gehad, dus wist dat ze heel fijn les geeft. De lessen waren afwisselend intensief en ontspannend. Alles om je heen vergeet je, en je richt je alleen op jezelf en haar stem. Zeker nu je weer terugbent, merk je wat zo’n week met je doet – in je lijf en in je hoofd. Zeker voor herhaling vatbaar!” – Petra


“Wat heb ik enorm genoten een heerlijke Yoga retreat in Tenerife met Lisanne. Lisanne is een geweldige Yoga docente en je voelt aan alles dat ze met enorm veel liefde haar passie voor Yoga met haar studenten deelt. Super fijne, professionele, gevarieerde lessen (Astanga, Vinyasa, Yin, Meditatie) op een perfecte locatie Mandala Masca in Tenerife waar het voelt als thuiskomen. Na een week retreat met Lisanne ben ik weer helemaal geinspireerd en opgeladen!”  – Liefs, Lieke


“Het was zeker bijzonder! Heel erg bedankt ook voor de fijne week. Ik heb me een boost gekregen en geniet er nog van 🙂 Jullie maakten de week extra relaxt en speciaal en gewoon ontspannen.” – Vera