Dore Kemmeren

Hi!

Ik ben Dore (1986), sinds mijn studie ergotherapie woonachtig in het mooie Nijmegen. ‘Verbinding’ met mensen is voor mij altijd belangrijk geweest. Tijdens mijn opleiding kwam ik in aanraking met holisme en besefte ik mij dat verbinding verder reikt dan contact met familie en vrienden. Een mens staat altijd in relatie tot zijn hele omgeving; fysiek, sociaal, cultureel, etc. Maar het waren de verbindingen in mijzelf, de connecties tussen lichaam en geest waar ik het meest van onder de indruk raakte. De constante wisselwerking tussen mijn gedachten, mijn emoties en gedrag en de impact hiervan op mijn lijf (en andersom). Wat een openbaring om deze verbindingen te leren begrijpen.

En laat Yoga nou net staan voor… jawel ‘verbinding’. Toen ik 2011 stopte met wielrennen door een blessure en begon met yoga, ging ik met mijn echte ‘yang’ karakter echt voor de Asana (houdingen). Hardcore poweryoga lessen volgen en had ik niet gezweet in de les? Dan was ik niet tevreden! Inmiddels is yoga voor mij een constant proces van ontwikkeling gebleken. Yoga confronteert me, biedt mij verdieping en rust. Door yoga ben ik gaan leren voelen en signalen van mijn lijf gaan herkennen. Ik sta veel meer ‘in verbinding’ met mijzelf.

In mijn werk als HBO docent draag ik het belang van verbindingen met cliënten maar ook met jezelf uit. Hierin draait het voor mij primair om de relatie, om echt contact met studenten. Vanuit deze basis poog ik studenten te ondersteunen en te inspireren in hun ontwikkeling tot ergotherapeut. In mijn yogalessen streef ik tevens naar deze verbinding en probeer ik elke keer weer wat van de wijsheid die de yoga mij brengt over te dragen.

Mijn teacher training (200 uurs Vinyasa en Yin) heeft mij ontzettend verrijkt. Daarnaast blijf actief in de weer met bij- en nascholing want uitgeleerd? Dat ben je nooit!

Hopelijk tot snel op de mat?

Lieve groet, Dore