Stress relief yoga cursus

In deze cursus gaan we dieper in op de oorzaken en impact van stress, overprikkeling, overweldiging en vermoeidheid op zowel lichaam als geest. We bieden diverse yoga- en meditatie practices aan die je helpen om veerkrachtiger, meer ontspannen en bewuster te worden, zodat je beter kunt omgaan met uitdagende situaties en verandering.

Heb je te maken met burnout, stress en vermoeidheid? Voel je je snel overprikkeld en uitgeput en ben je op zoek naar echte ontspanning? We begrijpen hoe uitdagend het leven kan zijn, vooral wanneer je te maken hebt met deze intense gevoelens.

Deze cursus is speciaal ontworpen om je te helpen weer in balans te komen en je veerkracht te herstellen. Samen verkennen we de bronnen van stress en leren de signalen herkennen. Deze cursus is jouw veilige haven, waar je leert een basis van veiligheid en vertrouwen in jezelf te creëren. Hierdoor kun je beter luisteren naar je behoeften, verlangens en grenzen, en op een gezonde manier voor jezelf zorgen.

Zelfzorg en zelfregulatie vormen de sleutel tot veerkracht, zowel fysiek als mentaal. We bieden een scala aan praktische oefeningen en waardevolle tips, zoals yoga, meditatie, ademhalingsoefeningen en creatieve schrijfopdrachten. We combineren de kracht van yoga, meditatie en ademhalingsoefeningen met bewustwordingsoefeningen. Hierdoor krijg je praktische tools om stress te verminderen en je vitaliteit te herstellen. Dit alles om je te begeleiden op een reis naar ontspanning, flow, authenticiteit en een hernieuwde levensenergie.

Gun jezelf deze tijd, deze ruimte, om te groeien en te bloeien. 

Inhoud van de cursus

  • Beweging en yoga: Ontdek houdingen die stress verminderen en je levensenergie weer verhogen, zoals yin houdingen, qi gong, vrij bewegen en eenvoudige flow yoga.
  • Ademhaling: Leer verschillende ademhalingstechnieken die het zenuwstelsel kalmeren, en ontdek andere technieken die je weer energie geven.
  • Meditatie: Met behulp van meditatie en visualisatie leer je waardevolle kwaliteiten te ontwikkelen, zoals zelfcompassie, acceptatie en aandacht. Er ontstaat ruimte voor zelfacceptatie en innerlijke groei, waardoor je op een liefdevolle en nieuwsgierige manier naar jezelf kunt kijken zonder het harde oordeel van prestatiedruk en verwachtingen.
  • Educatie: Krijg educatie over stress, burn-out, het zenuwstelsel en de fysiologische reacties in het lichaam, zodat je meer inzicht krijgt in hoe stress jou beïnvloedt.
  • Ontdek de verbinding tussen emoties, gedachten en fysieke spanning.
  • Herontdek het gevoel van zelf “in charge” zijn en ontdek meer mogelijkheden in je leven. 
  • Ontdek hoe je de gevoelens van controleverlies, onmacht, hulpeloosheid en verlamming kan transformeren naar zelfsturing, acceptatie, zelfvertrouwen en diepe ontspanning.
  • Opdrachten om je stressgedrag beter te herkennen en te doorbreken.

Programma

Data: woensdag 4, 11, 18 en 25 oktober 2023
Tijd: 11:15-13:30 uur
Docent: Sina Kaden
Locatie: Bodhi Yogashala – Centrum
Bloemerstraat 71, te Nijmegen
Kosten: 189 euro incl. BTW + incl. stress relief manual
Aanmelden: Momoyoga
Meer informatie vind je op: www.embodiedyoga.nl