Inge Smeets

In 2010 volgde ik mijn eerste yogales ooit. Er ging een wereld voor me open. Ik wilde graag blijven ervaren, onderzoeken en leren op het yoga pad – als beoefenaar en sinds 2018 ook als yogadocent. Na het afronden van mijn 200-hour Hatha Yoga Teacher Training, ontdekte ik mijn passie in het lesgeven. Daarnaast heb ik me verder verdiept en ook een 50-hour Yin Yoga Teacher Training gevolgd.

De inrichting van de huidige maatschappij brengt steeds meer druk, prikkels en spanningen met zich mee, wat ons lichaam en onze geest met regelmaat kan overrompelen. Yoga is in mijn ogen een uitkomst om te helpen bij een soepel en vitaal lichaam en een kalme geest. Ons lichaam bevat een enorme intelligentie en een zelfhelend vermogen. Het beoefenen van yoga stimuleert dit zelfhelend vermogen en leert ons meer te luisteren naar ons lichaam.

Yoga helpt mij om uit de doe-modus te gaan en meer in de zijns-modus te belanden. In die zijns-modus kun je met aandacht observeren, bewegen, ademen en (door)voelen wat zich aandient. Yoga brengt je op die manier in contact met jezelf. Vanuit dat diepe contact met onszelf kunnen we zachtheid en moeiteloosheid gaan ervaren, maar ook stevigheid en kracht. Het leert ons te kijken met een milde blik naar onze binnenwereld én naar de buitenwereld. 

Ik hoop je te zien in een van mijn lessen, je bent van harte welkom!

Liefs, Inge