Rebecca Kuenenger

Hee Hallo,

Mijn naam is Rebecca en ik woon samen met mijn vriend in Nijmegen. In het dagelijks leven ben ik werkzaam als doktersassistent in een huisartsenpraktijk wat ik sinds 2 jaar combineer met het geven van yogalessen. Zelf doe ik nu 11 jaar aan yoga. De eerste jaren op en af heel fanatiek en soms ook wat minder en tussendoor ook een aantal jaar niet. Maar ik kwam altijd weer terug bij yoga vooral toen ik 6 jaar geleden ziek werd en van de dokter vernam dat mijn lichaam niet helemaal doet zoals je verwacht of hoopt. Er brak een lastige tijd aan met een flinke strijd tussen mijn lichaam en mijn mind. Om hierin houvast te zoeken ging ik meer yoga beoefenen, wat mij in deze tijd veel rust, ruimte en antwoorden op vragen heeft gebracht. Zo vond ik steeds meer de balans tussen lichaam en mind, wat yoga in wezen is, het besef dat het samen één is en het één niet zonder het ander bestaat.

De interesse om me nog verder te verdiepen in yoga was gewekt, wat heeft geresulteerd in dat ik een opleiding ben gaan volgen tot docent, in eerst instantie niet met het idee om zelf ooit les te gaan geven, maar zie hier het resultaat van een passie die wat uit de hand is gelopen. Ik ben begonnen met de opleiding dynamische Hatha bij Ron van de Post en ben verder gegaan met een opleiding tot Vinyasa docent bij Merel Martens (en wie weet wat de toekomst nog brengt).

Met yoga wil ik anderen inspireren om dicht bij jezelf te blijven, in jezelf te geloven, plezier te maken en dat eruit te halen wat jij op dit moment nodig hebt. 

Veel yogaplezier!

Namasté, Rebecca