Mindfulness

Heb je stress en zit je veel in je hoofd? Of kun je niet genieten? Gaan je gedachten maar door en is je lichaam onrustig of moe is?

Dit is tegenwoordig heel normaal, maar het kan anders!

Een mindfulnesstraining kan je helpen om uit je hoofd te stappen en echt contact te maken met jezelf, je lichaam en de mensen om je heen. Tijdens deze 8 weken leer je:

 • Aanwezig te zijn in het hier en nu
 • Meer in je lichaam te zitten, minder in je hoofd
 • Je grenzen beter te herkennen en te bewaken
 • hoe stress in elkaar zit en hoe je hiermee kunt omgaan
 • hoe gedachten, emoties en het lichaam elkaar beïnvloeden
 • hoe je beter voor jezelf kunt zorgen
 • om mindfulness te integreren in je dagelijkse leven

Maar bovenal leer je hoe je jezelf de ruimte kunt geven om precies te zijn zoals je bent. Om te ontdekken dat je lichaam en gedachten niet de vijand zijn maar ze juist belangrijke informatie geven als je er mindful mee omgaat.

Elke week komt een ander thema aan bod met oefeningen die je ook thuis kunt doen. De training start 2 juni bij Bodhi Centrum. Ik hoop je daar te ontmoeten. Aanmelden kan via www.positivewaves.nl of stuur mij (Anneloes) een mailtje via positivewavescoach@gmail.com 

Hieronder staat de praktische informatie.

 • 8 bijeenkomsten van 2,5 uur
 • 2, 9, 16, 23, 30 juni 7, 14 & 21 juli
 • 19.00-21.30
 • Trainster: Anneloes Geerling (gecertificeerd mindfulnesstrainer en gezondheids- en sociaal psychologe)
 • Minimaal 4 deelnemers, maximaal 12
 • Je ontvangt een werkboek en audio opnames om thuis te oefenen
 • Kosten: €360 incl. BTW

Deze mindfulnesstraining is gebasseerd op de wetenschappelijk onderzochte MBSR en MBCT training. Deelnemers van een dergelijke training rapporteren vaak minder stress, minder piekeren en meer positieve emoties. Het is aangetoond dat de hersenen tijdens een 8 weekse training veranderen waardoor deze effecten van langere duur zijn. Maar om profijt te krijgen van de voordelen van mindfulness is het belangrijk het met regelmaat te beoefenen en onderdeel te maken van je dagelijkse leven. Hier wordt tijdens de bijeenkomsten ook expliciet aandacht aan besteed. 

Aanmelden? Dan kun je mailen naar positivewavescoach@gmail.com, dan zal Anneloes contact met je opnemen!

Over de trainster Anneloes Geerling

Toen ik kind was (en nu stiekem nog steeds) hield ik ervan om mensen te observeren. Ik vind het namelijk heel interessant om te ontdekken waarom wij mensen doen wat we doen. Het was dan ook geen verassing dat ik psychologie ging studeren aan de universiteit van Maastricht. Wat ik het interessantste vind is dat wij mensen onwijs veel kunnen bereiken met nadenken, maar dat het ons ook flink kan tegenwerken. We leren vanaf jongs af aan te beredeneren en kritisch na te denken. En dat is harstikke handig! Maar ons hoofd maakt veel overuren en dat doet hij het liefste als je rustig op de bank ligt… Herkenbaar? Als gezondheids- en sociaal psychologe – en als mens 😉 – weet ik maar al te goed hoe je klem kan zitten in je hoofd en met emoties. Velen van ons hebben nooit geleerd hoe we om kunnen gaan met die constante gedachtestroom of met emoties. We schieten automatisch naar ons hoofd, of zoeken afleiding. Maar dit werkt vaak averechts.

Afgelopen 7 jaar heb ik me hierin verdiept en ben ik erachter gekomen dat mindfulness en compassie hierbij kunnen helpen. Naast dat ik het dagelijks zelf toepas heb ik verschillende opleidingen gevolgd en zo leer steeds meer over de psyche van de mens. Die kennis wil ik graag overdragen! Mindfulness en compassie helpen je om contact te maken met je lichaam en geeft je een anker om terug te komen naar het hier en nu. Daaruit ontstaan mogelijkheden om meer te leven vanuit je hart, oftewel datgene wat je belangrijk vindt. Dit is wat ik jou graag gun! Wat vind jij belangrijk? Hoe kun je genieten van de mooie momenten en omgaan met de lastige?

Ik hoop je snel te leren kennen en hier samen met jou achter te komen.