Workshops: Anneloes Geerling

Workshop 1: Zelfcompassie

We zijn vaak hard voor onszelf. We leggen de lat hoog en zijn kritisch als het niet lukt. We kunnen anderen ontzettend goed steunen, maar als wij het zelf moeilijk hebben dan zijn we vaak kil en veroordelend. We gaan maar door zonder echt zorg te dragen voor onze pijn of worsteling. Tijdens deze workshop leer je hoe je vriendelijker en zorgzamer kunt zijn voor jezelf. Dit geeft je een gevoel van veiligheid en soms zelfs kalmte in de momenten dat je het moeilijk hebt. We gaan ontdekken hoe het is om je eigen beste vriend te zijn, zelfs tijdens de momenten dat je het echt even niet ziet zitten.

Er zijn verschillende manieren om zelfcompassie te benaderen. In deze workshop wordt het bekeken vanuit de wetenschap van de positieve psychologie. Onderzoek laat zien dat mensen met veel zelfcompassie betere sociale relaties en levenstevredenheid hebben dan mensen met weinig zelfcompassie. Daarnaast ervaren ze meer intrinsieke motivatie en minder perfectionisme. Ook is zelfcompassie gelinkt aan minder angst en depressie. Let wel op: deze workshop is geen vervanging voor therapie. Mocht je last hebben van mentale klachten, is het altijd raadzaam om je deelname aan deze workshop te overleggen met een zorgverlener. Je kunt je ook bij mij aanmelden voor individuele begeleiding.

Worksheet: Zelfcompasie is een vaardigheid die je kunt trainen. Mijn intentie is dat je de vaardigheden die je leert tijdens deze workshop ook na de bijeenkomst kunt gebruiken. Daarom ontvang je een worksheet waarin je notities kunt maken en belangrijke informatie nog eens staat vermeld. Dat maakt het makkelijker om dit in je dagelijkse leven toe te passen.

Praktische informatie:
Datum:
Tijd: 2,5 uur
Kosten: € 20,-

* Bij minimaal 4 deelnemers zal de workshop doorgaan

Workshop 2: In je kracht

We moeten van alles maar vragen ons bijna nooit af wat we nu eigenlijk willen. Misschien voel jij je wel geleefd of weet je niet goed wat je belangrijk vindt. Het helpt dan om weer in je eigen kracht te gaan staan. Dat is het thema van deze workshop. Je gaat ontdekken waar je energie van krijgt en wat je belangrijk vindt. Dit helpt te bepalen hoe jij je wilt gedragen, welke keuzes je wilt maken en hoe je je dagen vormgeeft. Mijn hoop is dat je de workshop verlaat met een hernieuwde zin en motivatie om te doen wat jij belangrijk vindt.

De oefeningen en theorie die je in deze workshop aangereikt krijgt zijn gegrond in de wetenschap van de positieve psychologie. Dit wordt ook wel de wetenschap van geluk genoemd omdat het onderzoekt wat mensen gelukkig maakt. Het inzetten van jouw sterke eigenschappen voor datgene dat je belangrijk vindt is heel belangrijk voor een ‘geluksgevoel’. Dat is wat we gaan ontdekken tijdens deze workshop.

Worksheet: Mijn intentie is dat je de vaardigheden die je leert tijdens deze workshop ook na de bijeenkomst kunt gebruiken. Daarom ontvang je een worksheet waarin je notities kunt maken en belangrijke informatie nog eens staat vermeld. Dat maakt het makkelijker om dit in je dagelijkse leven toe te passen.

Praktische informatie:
Datum:
Tijd: 2,5 uur
Kosten: € 20,-

* Bij minimaal 4 deelnemers zal de workshop doorgaan

Workshop 3: Veerkracht

Iedereen krijgt ermee te maken: tegenslagen, onzekerheden, angst en stress. Hoe kun je hier nu op een gezonde manier mee omgaan? Het leven en de bijbehorende tegenslagen zijn voor iedereen anders, maar er zijn een aantal specifieke vaardigheden en inzichten die je helpen veerkrachtiger in het leven te staan. Dit gaan we tijdens deze workshop ontdekken en je gaat leren hoe je deze vaardigheden en inzichten kunt versterken. “Bend, don’t break” vat goed samen waar we het over gaan hebben.

Tijdens onze zoektocht naar een ‘gelukkig leven’ proberen we ‘ongeluk’ zoveel mogelijk te vermijden. Maar wat als lastige ervaringen bij het leven horen en onvermijdelijk zijn? En wat als het normaal is om je soms niet zo lekker in je vel te voelen?

Steeds meer onderzoek laat zien dat het hebben van lastige ervaringen niet de kwaliteit van het leven bepaalt, maar juist hoe je ermee omgaat. Dit is waar de positieve psychologie vanuit gaat en dit is de basis van deze workshop.

Worksheet: Veerkracht is geen trucje en je kunt niet opeens veerkrachtig zijn. Er zijn wel vaardigheden en inzichten die je helpen. Als je deze vaardigheden en inzichten voor een langere tijd inzet zal je merken dat je steeds veerkrachtiger wordt. Daarom krijg je een worksheet mee naar huis waarin alle belangrijke informatie en oefeningen staan. Dit helpt je om het geleerde in je dagelijkse leven toe te passen.

Praktische informatie:
Datum:
Tijd: 2,5 uur
Kosten: € 20,-

* Bij minimaal 4 deelnemers zal de workshop doorgaan