Mindfulness

Mindfulness proeverij

Zaterdag 3 oktober
12:30-13:30 uur

BODHI CENTRUM
Gratis
Aanmelden:
Momoyoga

We hebben nieuws: vanaf nu worden er ook mindfulness trainingen en coaching aangeboden bij Bodhi! Dat vinden we heel leuk en dit willen we graag met jullie vieren tijdens (gratis) mindfulness proeverij. Tijdens deze proeverij ga je een aantal oefeningen doen om te ontdekken wat mindfulness inhoudt en hoe het je kan helpen. Zeker als je meer wilt genieten en beter wilt omgaan met stress en piekeren kan mindfulness veel voor je betekenen! Het helpt om een betere band met jezelf te krijgen en wat liever om te gaan met jezelf als je het moeilijk hebt. Want zijn we vaak niet veel te streng tegen onszelf?

De proeverij wordt gegeven door Anneloes Geerling (psycholoog en mindfulnesstrainster). Zij geeft ook de 8 weekse mindfulness training en coaching, dus als je daarin geïnteresseerd bent is het misschien fijn om al eens kennis te maken! De 8 weekse training start woensdag 28 oktober (10.00-12.30 uur). Voor meer informatie hierover kun je kijken op de website.

Mindfulness training

Iedereen lijkt er wel last van te hebben: we zitten veel in ons hoofd en we rennen van de hot naar her. Soms kan het helpen om even wat afstand te nemen van je gedachten en contact te maken met het hier en nu. Dit klinkt heel simpel, maar is zeker niet makkelijk. We hebben namelijk vaak niet eens door dat we aan het piekeren zijn of in de jaagstand zitten. En om uit deze doe-modus te stappen hebben we nu eenmaal nooit geleerd. Tijdens de mindfulnesstraining leer je hoe je in het hier en nu kunt leven en beter kunt omgaan met constante stroom van gedachten, emoties en lichamelijke ervaringen. Dit kan je een stabiel gevoel geven en een veilige plek om steeds naar terug te keren.  Vanuit die plek is het vaak fijner om de dagelijkse activiteiten op te pakken omdat je helderder hebt waar je behoeften liggen.

28 oktober 2020 start de eerstvolgende training! Hieronder staat de praktische informatie.

Praktische informatie

  • 8 bijeenkomsten van 2,5 uur
  • 28 oktober, 4, 11, 18, 25 november en 2, 9, 16 december 10.00-12.30
  • Trainster: Anneloes Geerling (gecertificeerd mindfulnesstrainer en gezondheids- en sociaal psychologe)
  • Minimaal 8 deelnemers, maximaal 13
  • Je ontvangt een werkboek en audio opnames om thuis te oefenen
  • Kosten: €325 incl. BTW. Studenten betalen €275 op vertoon van bewijs van inschrijving.
  • Locatie: Bodhi Oost, Prins Hendrikstraat 16, Nijmegen

Deze mindfulnesstraining is gebasseerd op de wetenschappelijk onderzochte MBSR en MBCT training. Deelnemers van dergelijke training rapporteren vaak minder stress, minder piekeren en meer positieve emoties. Het is aangetoond dat de hersenen tijdens een 8 weekse training veranderen waardoor deze effecten van langere duur zijn. Maar om profijt te krijgen van de voordelen van mindfulness is het belangrijk het met regelmaat te beoefenen en onderdeel te maken van je dagelijkse leven. Hier wordt tijdens de bijeenkomsten ook expliciet aandacht aan besteed.

Aanmelden? Dan kun je mailen naar positivewavescoach@gmail.com, dan zal Anneloes contact met je opnemen!

Over de trainster Anneloes Geerling

Toen ik kind was (en nu stiekem nog steeds) hield ik ervan om mensen te observeren. Ik vind het namelijk heel interessant om te ontdekken waarom wij mensen doen wat we doen. Het was dan ook geen verassing dat ik psychologie ging studeren aan de universiteit van Maastricht. Wat ik het interessantste vind is dat wij mensen onwijs veel kunnen bereiken met nadenken, maar dat het ons ook flink kan tegenwerken. We leren vanaf jongs af aan te beredeneren en kritisch na te denken. En dat is harstikke handig! Maar ons hoofd maakt veel overuren en dat doet hij het liefste als je rustig op de bank ligt… Herkenbaar? Als gezondheids- en sociaal psychologe – en als mens 😉 – weet ik maar al te goed hoe je klem kan zitten in je hoofd en met emoties. Velen van ons hebben nooit geleerd hoe we om kunnen gaan met die constante gedachtestroom of met emoties. We schieten automatisch naar ons hoofd, of zoeken afleiding. Maar dit werkt vaak averechts.

De afgelopen 6-7 jaar heb ik me hierin verdiept en ben ik erachter gekomen dat mindfulness en compassie hierbij kunnen helpen. Naast dat ik het dagelijks zelf toepas heb ik verschillende opleidingen gevolgd en zo leer ik steeds meer over de psyche van de mens. Die kennis wil ik graag overdragen! Mindfulness en compassie helpen je om contact te maken met je lichaam en geeft je een anker om terug te komen naar het hier en nu. Daaruit ontstaan mogelijkheden om meer te leven vanuit je hart, oftewel datgene wat je belangrijk vindt. Dit is wat ik jou graag gun! Wat vind jij belangrijk? Hoe kun je genieten van de mooie momenten en omgaan met de lastige? Ik hoop je snel te leren kennen en hier samen met jou achter te komen.