Intensieve Ashtanga maand

Intensieve Ashtanga maand

Van zondag 10 mei t/m vrijdag 5 juni 2020

Vier weken lang, gemiddeld 5 keer per week de mat op voor je eigen practice. Ben je nieuwsgierig naar Mysore, zou je dolgraag een start willen maken met jouw eigen practice onder begeleiding of wil je juist jouw eigen practice uitbreiden? Dat kan! Want de Intensieve Ashtanga maand komt er weer aan! Het is zo gaaf om te zien wat een maand met je kan doen. Natuurlijk interessant dat er fysieke verschillen zijn tussen de eerste en de laatste dag, maar vooral de focus, de ademhaling en de rust. Prachtig!

Mysore

Tijdens Mysore volg je de vaste serie van Ashtanga, maar in je eigen tempo, onder begeleiding van een docent. Je bouwt je eigen practice op, door te blijven herhalen. Je start met de zonnegroeten, gevolgd door de staande- en zittende serie. Steeds komt er weer een houding bij, wanneer je er klaar voor bent. Je kunt er gewoon een papiertje bijhouden met de houdingen van de serie, hoe vaker je de serie volgt, hoe minder je het papier nodig zult hebben. Een prachtige manier om helemaal in de flow te komen, door het volgen van je ademhaling. Je kunt starten om 06:00 | 06:20 | 06:40 | 07:00 uur. Je kunt weer gaan wanneer je klaar bent.

De Ashtanga les

Bij de Ashtanga les volg je ook deze vaste sequence, de Primary Series. Een reeks staande houdingen, gevolgd door de zittende serie die vloeiend in elkaar overgaan door middel van vinyasa’s. Gedurende 5 ademhalingen blijf je in iedere houdingen, zo volg je de hele les je ademhaling en dus 1 vast ritme. In de les geeft de docent het ritme aan en kan het zomaar zijn dat dit net iets langzamer of sneller is dan je eigen ritme. Het voordeel is, dat de docent aangeeft wat de volgende houding is en je alleen maar hoeft te volgen.

Voor wie?

Nou…eigenlijk voor iedereen die het interessant vindt!! Wanneer je nieuwsgierig bent naar Mysore, dan is dit de perfecte kans, want met deze maand probeer je zowel je eigen practice uit als de lessen onder begeleiding. En hierbij neem je er echt de tijd voor om te voelen en te ervaren of het (voor nu) bij je past. Heb je juist al een tijdje of jaren ervaring met Ashtanga? Ook dan is het een gave toevoeging om verder te komen met je eigen practice of bijvoorbeeld meer te richten op de sprongen, of pranayama of verdieping te zoeken in de yoga filosofie.

Wanneer

Op zondag 10 mei (van 09:00-10:30 uur) is de eerste les van de Intensieve Ashtanga maand en starten we met een Mysore Introductie les. Dit houdt in dat je een Ashtanga les krijgt met extra uitleg over hoe te starten met je eigen practice. En dan kan het gaan beginnen! De 4 weken zien er als volgt uit:

Maandag 06:00-08:15  MYSORE (week 1 = les 06:30-07:45 uur)
Dinsdag 06:00-08:15 MYSORE
Woensdag 17:15-18:30 ASHTANGA LES
Donderdag 06:00-08:15 MYSORE    
Zondag 09:00-10:30 ASHTANGA LES

Kun je een keer niet, dan kun je je aanmelden voor de reguliere Ashtanga les op dinsdagavond 20:00-21:15 uur, zaterdag 09:00-10:15 uur of kies je voor een andere les tijdens deze maand.

Note:
– Hemelvaartsdag 21 mei = studio gesloten
– Eerste & Tweede Pinksterdag = studio gesloten – daarom een extra les op zaterdag 30 mei om 12:00 uur
– De allerlaatste les is de Full Primary Series op vrijdag 5 juni van 19:00-21:00 uur

Kosten & voorwaarden

€ 69,- voor deze maand. Je kunt dit abonnement aanschaffen via Momoyoga > Ashtanga maand mei 2020. Heb je een doorlopend onbeperkt abonnement, dan zijn de kosten € 59,- per maand en kun je ook deelnemen aan deze maand. Zou je me dan even een mail willen sturen? Dan weet ik dat je meedoet! 🙂

De voorwaarden:
Je kunt aan alle lessen deelnemen die bij deze maand horen. Mocht het een dag niet uitkomen of merk je dat het fysiek even te zwaar is, volg gerust een andere les die op het rooster staat. Stel, je schrijft je in voor een les en het komt toch niet goed uit? Tot 6 uur van tevoren kun je je les annuleren. Restitutie is niet mogelijk. Lessen meenemen naar een volgende maand is niet mogelijk. Het abonnement stopzetten wegens omstandigheden is niet mogelijk. Deze voorwaarden zijn gelijk aan andere abonnementen.

Aanmelden?

Als je nog vragen hebt over de maand, mail of bel me gerust!  lisanne@bodhiyogashala.nl / 06-12903889.