Inge Smeets – Ademcoach

Ben je op zoek naar?

– verbinding met jezelf & leven vanuit authenticiteit
– meer vitaliteit en energie
– contact met gevoelens en verlangens        
– inzicht & zelfvertrouwen
– mentale helderheid 
– emotionele stabiliteit
– meer bewustzijn & leven vanuit het hier en nu
– ontspanning

Waarom starten met ademcoaching?

Een hoge oppervlakkige adem, het vastzetten van de adem of niet voluit ademen is voor velen herkenbaar. Hier in het Westen gebruikt 90% van de bevolking gemiddeld slechts 30% van de totale longcapaciteit. We kiezen er soms onbewust voor om minimaal te ademen. Onverwerkte emoties, stress, trauma, angst, bepaalde denk- of gedragspatronen en overtuigingen kunnen hier ten grondslag aan liggen.

De adem reageert namelijk direct op wat jij ervaart. Wanneer je iets spannend vindt, is dat bijvoorbeeld direct terug te zien in jouw adempatroon. Jouw ademhaling bevat informatie over jouw bewuste en onbewuste innerlijke beleving. Ook ervaringen uit het verleden laten hun sporen na in het lichaam én in het adempatroon. De manier waarop je ademt is een weerspiegeling van hoe je in het leven staat.

In een ademsessie ga je bewust verbonden ademen, ook conscious connected breathing of transformational breathing genoemd. De verhoogde zuurstofopname zorgt ervoor dat je een flinke boost krijgt op fysiologisch niveau. Een ademsessie werkt door op emotioneel, mentaal en energetisch niveau. Je maakt een reis naar binnen en gaat voelen en ervaren in plaats van denken. Dankzij de bewust verbonden ademhaling kunnen vastgezette sensaties – zoals fysieke spanning, emoties, herinneringen, overtuigingen en patronen – vrij komen en integreren. Spanning die zich heeft vastgezet kan ontladen. Je komt in een staat van zijn waarin alles kan gaan stromen.

Wat is het resultaat?

Als je regelmatig verbonden ademt, kan de adem weer voluit en vrij stromen. Dit creëert weer ruimte en ontspanning in het lichaam en adempatroon. Maar ook ruimte in het hoofd en in het hart. Er ontstaat een groter gevoel van vrijheid en vertrouwen. Je zult merken dat je meer aanwezig bent in het hier en nu. Het brengt inzicht, helderheid en diep contact met jezelf. Bovendien wordt het zelfhelende vermogen van je lichaam gestimuleerd. Hierdoor kun je meer energie en vitaliteit ervaren.

Hoe ziet een ademsessie er precies uit? 

Een ademsessie bestaat uit drie fases: een voorgesprek, het bewust verbonden ademen en de integratiefase. Een sessie duurt in totaal ongeveer twee uur. In het voorgesprek onderzoeken we samen wat er speelt en waar jouw verlangens en behoeftes liggen. Tijdens de ademsessie lig je op een zacht matras en ga je bewust verbonden ademen. Ik begeleid je om naar dit adempatroon te komen middels instructies, affirmaties, aanrakingen en ondersteunende muziek. Hierna volgt de integratiefase. Je kunt in alle rust navoelen, je systeem zal vanzelf integreren wat er in jou in beweging is gebracht.

Ben je al in behandeling bij bijvoorbeeld een coach, psycholoog of psychotherapeut? Adem coaching kan een mooie aanvulling zijn.

Tarieven

Losse ademsessie: 110 euro incl. btw
Traject 6 ademsessies:  599 euro incl. btw

Iedere ademsessie duurt ongeveer 1,5 uur. Een geboekte sessie kun je maximaal 24 uur van te voren kosteloos annuleren.

Waarom een traject van meerdere sessies ingaan?

Hoeveel ademsessies je nodig hebt, verschilt per persoon. Over het algemeen zijn er ongeveer 6 sessies nodig voordat de bewust verbonden adem helemaal eigen is geworden. Bovendien geeft een traject ruimte om alles naar het oppervlak te laten komen wat er bewust en onbewust speelt. Na dit traject heb je genoeg ervaring en kennis opgedaan om de ademtechniek in te bouwen in het dagelijks leven. Dit kan enorm helpen op de lange termijn bij het ervaren van meer vitaliteit, bewustzijn en ontspanning. 

Wil je verkennen of het iets voor je is of wil je een sessie inplannen? Neem contact op met mij via: inge.yoga.adem@gmail.com

Locatie: Bodhi Yogashala Centrum | Bloemerstraat 71 | 6511 ED Nijmegen

Praktische info: Zorg voor comfortabel zittende kleding, liefst zonder knopen, ritsen of riem. Geadviseerd wordt om niet te veel te eten vlak van tevoren.

Inge Smeets

Mijn naam is Inge Smeets en ik werk als yogadocent en ademcoach. De zoektocht naar een bewust, authentiek en verbonden leven is terug te zien als een rode draad in mijn leven. Tijdens mijn opleiding tot ademcoach heb ik het proces als professional in opleiding doorlopen, maar ook het parallel proces als cliënt. Dat was best intens, maar ook heel bevrijdend. De adem is een prachtig instrument om jezelf op een dieper niveau te leren kennen.

Om te voelen en ervaren wat het leven brengt, zowel het mooie als het rauwe, is een beweging naar binnen nodig. Waarbij alles er mag zijn. Daar een tijdje durven zijn en het even niet hoeven weten, vraagt overgave. En overgave zal uiteindelijk zorgen voor integratie en transformatie. Ademwerk kan hier heel goed bij ondersteunen, dat ervaar ik iedere keer weer opnieuw. Ik begeleid je graag in de innerlijke reis, om je weer diep te verbinden met jouw authentieke zelf. Ik ben hierin oprecht en onderzoekend en stem me af op jou en op dat wat zich aandient.