Moving stillness meditatie

09:30

4 december 2018

Moving stillness meditatie | 4 - 11 - 18 december van 09:30-10:45 uur | Bodhi Yogashala

Moving Stillness Meditatie

Dinsdagochtend 4, 11 & 18 december van 9.30 – 10.45 uur

De Moving Stillness Meditatie is een meditatie waarin beweging en stilpunten worden afgewisseld om lichaam en geest te onderzoeken. In de beweging breng je de aandacht naar het lichaam, waarbij je onderzoekt hoe en waar je spanning in je lichaam ervaart. In de stilpunten breng je de aandacht naar wat er in je geest verschijnt en hoe je lichaam hierop reageert.

Het doel van deze meditatie is om meer bewust te worden van hoe spanning in het lichaam samenhangt met spanning in je geest (stress). Daarnaast proberen we manieren te vinden om deze spanning te kunnen loslaten.

Deze meditatie duurt een uur en bestaat uit 4 fasen van elk 15 minuten. De eerste fase bestaat uit begeleide beweging. Het kan hierbij gaan om een serie yin-yoga houdingen, shaking of creatieve beweging. De tweede fase bestaat uit conscious movement; deze fase wordt enkel begeleid door de muziek. In deze fase is er ruimte voor ervaren van lichaamssensaties en het ontdekken van je creatieve lichaamsexpressie. In de derde fase gaan we in stilte zitten. Hierbij observeer je simpelweg wat zich in je gewaarzijn aandient. In de vierde en tevens laatste fase ga je liggen en wordt je met muziek begeleidt in de totale ontspanning.

De lessen vind je terug op het lesrooster! Aanmelden gaat via Momoyoga.

De Moving Stillness Meditatie is ontwikkeld door Institute for Meditation en wordt begeleid door Merel en Paul.