~ Herfst Boost ~

13:00

9 november 2019

~Herfst Boost ~ op zaterdag 9 oktober van 13:00-16:30 uur

~ Herfst boost ~ = vol

Wil jij je opgeven voor de reservelijst? Stuur me een mailtje: metlisanne@gmail.com

Na een spetterende zomer; enorm lange en warme dagen, even alles buiten het standaard ritme, buiten leven, veel prikkels van geuren & kleuren, is het nu tijd voor de herfst. De een ervaart dit als een erg prettige periode, de ander probeert ieder laatste zonnestraaltje nog mee te pikken alsof het de laatste is. De wisseling van een seizoen kan behoorlijk wat onrust met zich meebrengen. De verandering van het weer en de verandering van de natuur om je heen.

De overgang naar de herfst is een moment van loslaten. Een moment om stil te staan bij wat je niet langer mee zou willen dragen aan ideeën & energieën. Laat oude ‘bladeren’ los, zodat je ruimte en rust creëert voor jezelf. Ruim op wat niet goed meer voor je voelt. Letterlijk in je huis, om je heen, maar ook conditioneringen en emotioneel. Loslaten wat je niet nodig hebt, wat jou niet (meer) dient. Een moment om meer naar binnen te keren. Al betekent dit niet dat je dan niets meer hoeft te doen of dat er niets gaat gebeuren. Het kan je juist enorm veel energie geven om er juist aan toe te geven, een enorme boost…

~ Herfst boost ~

Kernthema’s voor deze middag:

Loslaten ~ Acceptatie ~ Naar binnen keren ~ Ruimte ~ Energie

Programma:

13:00-14:45      Yin yoga & Meditatie
~ Pauze ~
15:10-16:30       Pranayama & Restorative Yoga

We starten de dag met een yin yoga les, gericht op de herfst en de meridianen die bij dit seizoen passen. Bij yin yoga blijf je gemiddeld 5 minuten in 1 houdingen liggen, met de focus op de ademhaling, zachtheid en veranderingen gedurende de houding, zowel fysiek als mentaal.
In de pauze krijg je thee met wat lekkers. Daarna gaan we door met pranayama (ademhalingsoefeningen) en sluiten we het af met een heerlijke restorative les. Tijdens deze les maak je het jezelf zo comfortabel mogelijk. Je krijgt houdingen aangereikt waar je lang in blijft liggen. Zonder de intentie van rekken en strekken, maar juist openen en loslaten.

Tijdens alle lessen zal het gaan over het herfst thema en krijg je wellicht stof tot nadenken 🙂 Verder mag je verwachten dat je geheel in de watten wordt gelegd en dat je met een enorme boost weer naar huis gaat!

Wanneer:       Zaterdag 9 november
Tijd:                13:00-16:30 uur
Docent:           Lisanne Jansen
Kosten:           35 euro
Inschrijven:     Via momoyoga   bij Strippenkaarten ~ Herfst Boost ~
Waar:              Bodhi Yogashala ~ Bloemerstraat 71, Nijmegen