Ademcirkel

Benieuwd naar de magie en de helende kracht van ademwerk? En wil je dit graag ervaren in een groep?

Deze ademcirkel is iets voor jou als je..
..graag meer in contact wilt komen met je gevoelens.
..voelt dat je mag ontspannen en (controle) mag loslaten.
..inspiratie en inzicht wilt ontvangen vanuit jouw innerlijke wijsheid.
..dichterbij je verlangens wilt komen en die extra wilt bekrachtigen in je leven.

Met veel enthousiasme neemt Inge je mee op adem-reis. Inge is opgeleid tot ademcoach en yogadocent. Ze heeft sinds de opening van haar praktijk begin 2021 al vele ‘ademreizigers’ begeleid in zowel individuele ademsessies als ademcirkels. Daarnaast is ze regelmatig onderdeel van bewuste festivals en retraites in Nederland en België waar ze ademcirkels, meditaties en yogalessen begeleidt én ondersteunt bij ceremonies en lichaamsgerichte workshops. Ze creëert tijdens de ademcirkel een veilige en stevige bedding samen met een ervaren team van ademcoaches. Er is genoeg aandacht en begeleiding voor alle deelnemers.

Waarom werken met de ademhaling?
Zie je lichaam als een archief van alles wat jij ooit hebt meegemaakt. In het dagelijks leven kiezen we er onbewust voor om o.a. ervaringen en emoties te onderdrukken met de adem, waardoor het zich vastzet in je lichaam. Je ademhaling weerspiegelt dit. Een oppervlakkige adem, het vastzetten ervan of niet voluit kunnen ademen is voor velen herkenbaar. Door het adempatroon te openen met de bewust verbonden adem, ontstaat er een ingang naar jouw archief, jouw binnenwereld. Je maakt een reis naar binnen en gaat voelen en ervaren in plaats van denken.

Wat doet ademwerk?
Ademwerk is een brede term die voor veel ademtechnieken wordt ingezet. In deze ademcirkel werken we met de bewust verbonden adem. Dankzij de bewust verbonden ademhaling kunnen vastgezette sensaties – zoals spanning, emoties, herinneringen, overtuigingen en patronen – vrij komen en integreren. Je komt in een staat van zijn waarin alles kan gaan stromen. Huilen, lachen, schudden, trillen, je stem laten klinken en bewegen kan onderdeel zijn van dat proces.

Juist door samen te ademen in een groep kan je in een nog diepere staat van bewustzijn raken. Je mag erop vertrouwen dat in een ademsessie precies aan het oppervlak zal komen waar jij nu klaar voor bent. Doordat het van binnen als het ware opruimt en doorstroomt kom je dichter bij jezelf. Je kan inzicht & inspiratie ontvangen uit je diepste zijn. Iedere ademsessie is anders en ook per persoon kan de ervaring behoorlijk verschillen, variërend van een emotionele release tot een diepe spirituele ervaring en alles daartussenin.

..Ready for a deep dive?

Vragen?
Heb je vragen of is er iets wat je vooraf graag zou willen delen? Stuur vooral een berichtje naar inge.yoga.adem@gmail.com. Ervaring met ademwerk is niet nodig, iedereen is welkom.

Let op: Contra-indicaties!
Vanwege de ademtechniek waarmee we een verhoogde activatie en gecontroleerde stress opwekken in het lichaam zijn er condities waarbij dit soort ademwerk niet óf minder geschikt is, namelijk bij zwangerschap, hoge bloeddruk, epilepsie, ernstige PTSS of (acuut) trauma, burn-out, psychose gevoeligheid, bipolaire stoornis, psychiatrische aandoening, paniekaanvallen, ernstige astma, netvliesloslating, glaucoom, nieraandoeningen, recente operatie/hechtingen/verwondingen, chronische hyperventilatie, hart- en vaatziekten en eerdere hartaanval of beroerte.

Mocht er sprake zijn van een (of meer) van bovengenoemde condities, neem contact op voor overleg. Wellicht zijn individuele sessies beter passend. Bij de meer psychische condities gaat het voornamelijk over de mate waarin je jezelf kan dragen en reguleren. Tijdens het ademwerk kan je namelijk van alles tegenkomen aan emoties, spanningen, herinneringen etc. Er zijn voldoende ademcoaches aanwezig om korte momenten één op één te ondersteunen en begeleiden, maar een bepaalde mate van de ervaring zelf kunnen reguleren en dragen is van belang in een ademcirkel.

Let op: zelf meenemen!
– flesje water – (fleece)dekentje – optioneel blinddoek/oogmasker (Minder prikkels kan zorgen voor meer naar binnen gekeerde aandacht.)

Voorbereiding en tips
– Zorg ervoor dat je hebt gegeten van te voren. Het is af te raden om te ademen met een volle maag, dus eet niet te zwaar.
– Draag relaxte kleding die niet knelt of beweging beperkt en zo min mogelijk knopen of ritsen. Je kunt je eventueel van te voren omkleden.
– Drink genoeg water na de sessie, minimaal één liter extra bovenop wat je normaal aan water drinkt.
– Vermijd alcohol of andere verdovende middelen op de dag van de sessie én ten minste 24 uur na de ademsessie.
– Gun jezelf wat tijd en rust om de sessie te laten landen, dus houd rekening met werk of sociale plannen.

Programma en details
– Inloop vanaf 18:50u
– start 19:00 uur
– meditatie en intentie
– uitleg en ruimte voor vragen
– ademsessie
– ervaringen delen
– einde 22:00 uur
Locatie: Bodhi Oost, Prins Hendrikstraat 16 te Nijmegen