Ademcirkel

Benieuwd naar de magie en de helende kracht van ademwerk? En wil je dit graag ervaren in een groep?

Deze ademcirkel is iets voor jou als je..
– graag meer in contact wilt komen met je gevoelens.
– voelt dat je mag ontspannen en (controle) mag loslaten.
– inspiratie en inzicht wilt ontvangen vanuit jouw innerlijke wijsheid.
– dichterbij je verlangens wilt komen en die extra wilt bekrachtigen in je leven.

Met veel enthousiasme neemt Inge je mee op adem-reis. Inge is ademcoach en yogadocente. Ze heeft sinds de opening van haar praktijk begin 2021 al vele ‘ademreizigers’ begeleid in zowel individuele ademsessies als ademcirkels. Naast haar werk in Nijmegen is ze ook zeer regelmatig onderdeel van bewuste festivals en retraites in Nederland en België waar ze ademcirkels, meditaties en yogalessen begeleidt én ondersteunt bij ceremonies en lichaamsgerichte workshops. Ze creëert tijdens de ademcirkel een veilige en stevige bedding samen met een ervaren team van (adem)coaches en (massage)therapeuten. Er is genoeg aandacht en begeleiding voor alle deelnemers. (Meer lezen over een individuele ademsessie, klik hier)

Wat doet ademwerk?
Ademwerk is een brede term die voor veel ademtechnieken wordt ingezet. In deze ademcirkel werken we met de bewust verbonden adem. Dankzij de bewust verbonden ademhaling kunnen vastgezette sensaties – zoals spanning, emoties, herinneringen, overtuigingen en patronen – vrij komen en integreren.  Je komt in een staat van zijn waarin alles kan gaan stromen. 

Waarom werken met de ademhaling?
In het dagelijks leven kiezen we er onbewust voor om o.a. ervaringen en emoties te onderdrukken met de adem, waardoor het zich vastzet in je lichaam. Je ademhaling weerspiegelt dit. Een oppervlakkige adem, het vastzetten ervan of niet voluit kunnen ademen is voor velen herkenbaar.

Zie je lichaam, je systeem, als een archief van alles wat jij ooit hebt meegemaakt. Soms als iets té overweldigend is en niet in het moment verwerkt kan worden, zet het zich vast in je systeem. Dit is ook terug te zien in je adempatroon. Door het adempatroon te openen met de bewust verbonden adem, ontstaat er een ingang naar jouw archief, jouw binnenwereld. Je maakt een reis naar binnen en gaat voelen en ervaren in plaats van denken.

Wat kun je verwachten?
Je mag erop vertrouwen dat in een ademsessie precies aan het oppervlak zal komen waar jij nu klaar voor bent. Juist door samen te ademen in een groep kan je in een nog diepere staat van bewustzijn raken. Het laat jou je ware potentie voelen en je kunt inzicht & inspiratie ontvangen uit je diepste zijn. Het zal vast een avond worden met een lach en een traan, maar het brengt je bovenal een dosis liefde, lichtheid, inzicht en ontspanning.

..Ready for a deep dive?

Let op: zelf meenemen!
– flesje water– (fleece)dekentje – optioneel een blinddoek/oogmasker (Minder prikkels kan zorgen voor meer naar binnen gekeerde aandacht.)

Voorbereiding en tips
– Draag relaxte kleding die niet knelt of beweging beperkt en zo min mogelijk knopen of ritsen. Je kunt je eventueel van te voren omkleden.
– Drink genoeg water na de sessie, minimaal één liter extra bovenop wat je normaal aan water drinkt. Neem een eigen waterfles mee.
– Vermijd alcohol of andere verdovende middelen voor ten minste 24 uur na de ademsessie.
– Gun jezelf wat tijd en rust om de sessie te laten landen.

Vragen?
Heb je vragen of is er iets wat je vooraf graag zou willen delen? Stuur vooral een berichtje naar inge.yoga.adem@gmail.com. Ervaring met ademwerk is niet nodig, iedereen is welkom.
Bij twijfel over medische condities, neem gerust contact op.

Programma en details
– Inloop vanaf 18:50u
– Start 19:00 uur
– meditatie en intentie zetten
– (adem)oefeningen
– Uitleg en ruimte voor vragen
– ademsessie 60 minuten
– Ervaringen delen
– Samen eindigen om 21:30 uur

Locatie: Bodhi Oost, Prins Hendrikstraat 16 te Nijmegen
Investering: 44 euro
Aanmelden: www.momoyoga.nl
Onder ‘Rittenkaarten’ vind je de Workshop: ademcirkel. Na aankoop van dit product kun je jouw plek reserveren op het lesrooster.