Sandra Botman

Hatha | Zwangerschapsyoga

Sandra Botman

Toen ik jonger was heb ik een opleiding tot klassiek balletdanseres gevolgd. Omdat die wereld mij veel stress en druk gaf, besloot ik de opleiding niet af te maken. Ik kwam daarna in aanraking met yoga. Waar de balletwereld mij veel stress gaf, geeft yoga mij juist heel veel rust, terwijl je toch in beweging bent. Het verschil in hoe ik me voel voor en na een yogales is zo enorm dat yoga altijd een belangrijke rol in mijn leven zal blijven spelen!

Na een tijd zelf yogales te hebben gevolgd wilde ik zelf ook graag lesgeven om dit gevoel door te kunnen geven. Ik heb toen in 2009 een Raja yoga opleiding gevolgd. In 2015 heb ik daar nog een 500 uur Ashtanga Vinyasa verdiepingsopleiding in Thailand aan toegevoegd.
In 2010 ben ik Zomer Yoga Nijmegen gestart, wekelijkse buitenlessen in het zomerseizoen. Ik vind het heerlijk om lekker buiten op de yogamat te staan, langs de Waal of in een van de parken in Nijmegen. Inmiddels heb ik aan veel verschillende doelgroepen lesgegeven en heb ik verschillende video’s voor Yogatv mogen opnemen. Naast de yogalessen bij Bodhi YogaShala heb ik een paar jaar geleden Uniform Yoga opgericht; yogalessen binnen de politie en andere geuniformeerde organisaties. Inmiddels geef ik op meerdere plekken in Nederland Uniform Yoga cursussen, waar ik een groot deel van mijn week mee vul.

Ook run ik samen met fashion designer Judith van Vliet ons eigen duurzame yogakledingmerk Zen by Sen. We ontwerpen en maken yogaleggings van gerecyclede visnetten en verschillende prints en kleuren en verkopen die via onze webshop aan yogi’s en yogini’s in binnen- en buitenland. With love for our planet is onze slogan en we hopen op deze manier ons steentje aan het opschonen van de oceanen te kunnen bijdragen.

Mijn lessen zijn vaak een combinatie van stijlen. De hatha lessen zijn rustiger, terwijl in de asthanga/vinyasa lessen de flow meer centraal staat. Ze hebben in ieder geval allemaal de afwisseling tussen inspanning en ontspanning gemeen, zodat je als nieuw de studio weer verlaat en je dit gevoel ook mee kunt nemen naar de rest van je leven.