Christa Toenhake

Vinyasa

Christa Toenhake

Hoi, ik ben Christa, geboren in Twente en voor een promotie onderzoek in Nijmegen beland. Met die promotie ben ik nog steeds bezig; een mooi project om te oefenen in mindfullness laat ik maar zeggen 😉

Mijn eerste yogales deed me al ervaren dat “yoga chitta vritti nirodaha”, yoga stilt de wervelingen van de mind. Sinds die les, nu zo’n zeven jaar geleden, ben ik yoga blijven doen. De yogamat biedt me keer op keer weer nieuwe ervaringen. Fysiek, mentaal en misschien ook wel iets dat je spiritueel zou kunnen noemen. Het heeft niet alleen veranderd naar hoe ik naar mezelf kijk maar ook hoe ik naar de wereld kijk.

Tijdens een les wil ik je graag de ruimte geven om naar jezelf te luisteren, op allerlei vlakken en niveaus. Om bewust te worden van je gedachten, je emoties en je lichaam op dat moment. Maar ook om te spelen, om jezelf uit te dagen en te lachen en om de gedachtes die wellicht door je hoofd gaan, toe te laten. Uiteindelijk is er maar één leraar en dat ben jijzelf.

Ik heb bij Yoga Gita in Goa (India) in 2014 de 200hr yoga opleiding gevolg en bij de Nieuwe Yoga School in Amsterdam in 2017 de 200hr Vinyasa Teacher Training.