Ashtanga maand – Zomer editie

10:00

10 juni 2018

Ashtanga maand - zomer editie!! De intensieve maand komt er weer aan, net voor de zomervakantie :-) Van zondag 10 juni t/m zaterdag 7 juli kun jij je helemaal richten op Ashtanga.

Ashtanga Intensieve maand

Van zondag 10 juni t/m zaterdag 7 juli

Ben je ondertussen enorm nieuwsgierig geworden naar Mysore, zou je dolgraag een start willen maken met jouw eigen practice onder begeleiding of wil je juist jouw eigen practice uitbreiden? Dat kan! De Intensieve Asthanga maand komt er weer aan! Het is zo gaaf om te zien wat een maand met je kan doen. Natuurlijk interessant dat er fysieke verschillen zijn tussen de eerste en de laatste dag, maar vooral de focus, de ademhaling en de rust. Prachtig! Vandaar dat er opnieuw een intensieve Ashtanga maand komt, net voor de zomervakantie.

Mysore

Tijdens Mysore volg je de vaste serie van Ashtanga, maar in je eigen tempo, onder begeleiding van een docent. Je bouwt je eigen practice op, door te blijven herhalen. Je start met de zonnegroeten, gevolgd door de staande- en zittende serie. Steeds komt er weer een houding bij, wanneer je er klaar voor bent. Je kunt er gewoon een papiertje bijhouden met de houdingen van de serie, hoe vaker je de serie volgt, hoe minder je het papier nodig hebt. Een prachtige manier om helemaal in de flow te komen, door het volgen van je ademhaling. Daarbij krijg je nog wel steeds feedback en mogelijke correcties van de docent. Je kunt op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend tussen 06:00 – 08:15 uur ’s ochtends komen voor jouw practice.

De Ashtanga les

Bij de Ashtanga les volg je ook deze vaste sequence, de Primary Series. Een reeks staande houdingen, gevolgd door de zittende serie die vloeiend in elkaar overgaan door middel van vinyasa’s. Gedurende 5 ademhalingen blijf je in iedere houdingen, zo volg je de hele les je ademhaling en dus 1 vast ritme. In de les geeft de docent het ritme aan en kan het zomaar zijn dat dit net iets langzamer of sneller is dan je eigen ritme. Het voordeel is, dat de docent aangeeft wat de volgende houding is.

Voor wie?

Nou…eigenlijk voor iedereen die het interessant vindt!! Wanneer je nieuwsgierig bent naar Mysore, dan is dit de perfecte kans, want met deze maand probeer je zowel je eigen practice uit als de lessen onder begeleiding. En hierbij neem je er echt de tijd voor om te voelen en te ervaren of het (voor nu) bij je past.
Heb je juist al een tijdje of jaren ervaring met Ashtanga? Ook dan is het een gave toevoeging om verder te komen met je eigen practice of bijvoorbeeld meer te richten op de sprongen, of pranayama of verdieping te zoeken in de yoga filosofie.

Wanneer

Van zondag 10 juni t/m zaterdag 7 juli 2018
Op zondagochtend 10 juni starten we met een gezamenlijke introductie met Mysore. Van 10:00-11:30 uur maak je kennis met een deel van de serie en heb je een idee waar je mee start tijdens je eerste Mysore-ochtend. Van 11:30-12:00 uur krijg je nog wat extra (praktische) informatie over de maand en bespreken we mogelijke fysieke klachten en aanvullingen voor jou persoonlijk. En dan kan de maand beginnen:

Maandag         06:00-08:15    MYSORE
Woensdag       06:00-08:15    MYSORE
Donderdag      18:30-19:45    ASHTANGA LES
Vrijdag             06:00-08:15    MYSORE
Zaterdag         09:00-10:15    ASHTANGA LES

De laatste zaterdag (7 juli) krijg je de hele Primary Series om de maand af te sluiten, van 08:30-10:15 uur.

Kun je een keer niet, dan kun je je aanmelden voor de reguliere Ashtanga les op dinsdagavond 20:00-21:15 uur of kies je voor een andere les tijdens deze maand.

Kosten

€ 80,-* voor de gehele maand.
Kun je niet de gehele maand of wil je alleen het Mysore gedeelte volgen? Deze keer kun je ook de lessen los boeken via momoyoga, omdat het in het reguliere rooster staat.

Aanmelden?

Als je nog vragen hebt over de maand, mail of bel me gerust!  metlisanne@gmail.com / 06-12903889. Vanaf nu staat de Ashtanga maand – zomer editie op momoyoga! Onder abonnementen kun je deze maand aanschaffen en starten met inplannen. (ik zal zorgen dat de begin en einddatum van je abonnement correct is)

*Heb je een onbeperkt abonnement? Dan kun je dus aan alle lessen deelnemen! Laat ons wel even weten wanneer je erbij bent.